Photobucket

16 May 2015

Kembali

Assalamualaikum. Dah lama sangat gua tak masuk menulis. Ya gua kerja balik tempat lama. Sebab kawan gua kerja balik sekali kawan lari. Memang gua rasa marah, tapi itu la kawan. Plan kerja dekat offshore terbengkalai. Bukan senang nak masuk kerja sana kalau takder kabel. So gua kena plan benda lain. Berniaga jer satu cara paling bagus. Dah cukup modal gua akan berniaga walaupon bidang yang akan gua terjerumus pasni satu bidang yang mana kawan-kawan akan gelakkan. Peduli apa pasal kawan, bukan dorang yang bagi gua makan time gua susah. puii

Explosions in the Sky - 2004 Friday Night Lights

22 March 2014

sakit

Benda nie dah makan tahun.
Seingat saya kalo tak silap tahun 2010 lagi.
Dah pergi check dekat Hospital Sultan Abdul Halim,
Dah buat Ultrasound, dah ambik darah, dah urine test.
Tapi semua negatif.
Sakit tetap sakit.
Batu karang @ Buah pinggang ?

20 November 2013

Hilang

Segala urusan persijilan dah saya selesaikan tapi masih bukan rezeki saya.
Saya di tipu oleh kawan dan berkesudahan segala sijil hilang. Sikit sebanyak benar-benar menguji kesabaran.
Saya call balik tempat persijilan dan mohon di keluarkan balik satu salinan sijil, Alhamdulillah pihak mereka bisa membantu saya, begitu juga dengan pihak Doktor yang mengeluarkan satu salinan medical-checkup dan di sahkan.
Moga permohonan kerja kali nie berjaya.



11 July 2013

Ramadhan & Zakat

Gua harap tahun nie gua takder masalah untuk bayar zakat.
Macam tahun sudah, gua berpuasa di negeri orang.
Dan plan bulan depan gua nak beli buku-buku ini.

27 June 2013

Senyum



Gua bukak dompet dan kelihatan wang kertas bernot seringgit ada dua keping.
Gua sedikit panik..Gua seluk poket seluar dan meraba-raba kertas yang menghuni.
Pehh seringgit..
Gua rasa wang kertas bernilai tiga ringgit nie cukup bermakna.
Gua belek tabung dan kelihatan wang syiling yang gua anggar ada sekitar dua ringgit.
Hurmmm...
Hidup nie cukup indah.

15 June 2013

Jatuh



Gua ada tengok telefilem Aku, Dia & Tong Sampah.
Dalam tu ada lagu nie.
Gua rasa lagu nie sangat-sangat bagus.
Memang harmoni mood lagu ni.
Rasa macam nak aje jatuh cinta lagi.
Haish...mana nak cari makwe ?

Motorcycle Vespa